e diel, 10 qershor 2007

Itäisen Euroopan homoviha, osa 1

Itäisen Euroopan maissa on syntymässä yhtenäinen rintama, joka pride-marssien aikaan kiihkeästi huutaa iskulauseitaan, rukoilee ja hakkaa homoja. Iskulauseet ovat tällaisia: "Pederastit uuniin", "Kuolema perversseille", jne. GLBT-väestön elämänolosuhteet ovat tulleet tukalammiksi monissa kaupungeissa, kuten Moskovassa, Varsovassa ja Riiassa. Heillä ei juuri ole puolestapuhujia, koska ihmisoikeusjärjestöillekin asia on uusi.

Sitä tehokkaammin järjestäytyvät pride-vastustajat, ja heillä ovat tukenaan jotkut poliitikot ja kirkonmiehet. Menneisyyden holokaustin ja antisemitismin tilalle on saatu "hyväksyttävä" vihan kohde: homot ja lesbot. Ja siinä unohtuu, että myös homot olivat keskitysleireillä.
Heteronormin ulkopuolella olevat ihmiset ovat hyvä syntipukki. Heitä voidaan hallita, koska heitä on vain 5-10% väestöstä. Heidät on noissa yhteiskunnissa helppo ottaa maalitauluiksi. Taustalla mm. paavi vaatii, ettei homoseksuaalisuutta saa yhteiskunnassa hyväksyä.

Kun markkinatalous vyöryy itään, on helppo panna kaikki paha homojen syyksi. He edustavat lännen ylimielisyyttä ja tapainturmellusta, huumeiden käyttöä ja väestöllisiä ongelmia. Mikä aiheuttaa ongelmat ja väestön vähenemisen: homot, homopropaganda ja heidän saatanalliset kulkueensa. Logiikka on kuitenkin virheellinen. Myös lännessä seksuaaliset vähemmistöt ovat joutuneet taistelemaan asemastaan, ja lännessä on samoja markkinatalouden ongelmia. Lännessäkin on piirejä, jotka kaipaavat takaisin vanhaa hengellistä länsimaalaisuutta.

Itä-Euroopassa vallitsee valtioiden ja kirkon tukema homofobia. Erityisen irrationaalinen on Venäjän vaikutus. Homous leimataan kulkutaudiksi ja homot ja lesbot edustavat yhteiskunnan pohjasakkaa. Viha ilmenee kaikkea ei-normaalia, ei-puhdasta ja kristillisten arvojen vastaista kohtaan. Moskovan väkivaltaisuuksissa hyvin erilaiset ryhmät löysivät toisensa: kristiyt, ortodoksit, skinheadit, nationalistit, kasakat, zaristit ja kommunistit. Iskujoukot huusivat: "Moskova ei ole Sodoma", "Suojelkaa kristillisten perheiden pyhiä arvoja", "Miliisi ja kansa on yhtä". Silminnäkijät kertoivat Moskovan tapahtumista. Perheenäidit ristit ja ikonit käsissään huusivat homoille epäkristillisiä solvauksia ja BMV:llä ajava ortodoksipappi siunasi "kadun siveyspoliiseja".

(lähde: hdp-online)

Nuk ka komente: